Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

classic Classic list List threaded Threaded
Locked 1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

[nia]
Administrator

 Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

Postby nia » Sat Feb 13, 2010 1:36 am

I have tested NetBackup 6.5.5 successfuly with mhvtl-2010-01-28 (mhvtl-0.18-2) presented as iSCSI running on a differnet Linux host. See viewtopic.php?f=23&t=32

I had access to 2 Robots and tape drives from each - 4 SDLT, 4 IBM drives .. 
all working good with no problem. :mrgreen: 

Here are some screen shots:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
~nia
nia
Forum Founder
 
Posts: 273
Joined: Sat Dec 12, 2009 12:51 pm
Location: USA

Re: Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

Postby nia » Sun Feb 21, 2010 4:30 pm

Quick restore test:

CODE: SELECT ALL
[root@netbackup ~]# cat /root/bplog.rest.002
Restore started 02/21/2010 10:28:16

10:28:18 (905.xxx) Restore job id 905 will require 1 image.
10:28:18 (905.xxx) Media id LT39S3 is needed for the restore.

10:28:22 (905.001) Restoring from image created Sun Feb 21 09:07:17 2010
10:28:23 (905.001) INF - If Media id LT39S3 is not in a robotic library administrative interaction may be required to satisfy this mount request.
10:28:23 (905.001) TAR STARTED
10:28:25 (905.001) INF - Waiting for mount of media id LT39S3 on server netbackup for reading.
10:28:33 (905.001) INF - Waiting for positioning of media id LT39S3 on server netbackup for reading.
10:28:33 (905.001) INF - Beginning restore from server netbackup to client netbackup.
10:28:35 (905.001) /home/sqlbackup/backup-20091222-18-45-53.sql
10:28:35 (905.001) INF - TAR EXITING WITH STATUS = 0
10:28:35 (905.001) INF - TAR RESTORED 1 OF 1 FILES SUCCESSFULLY
10:28:35 (905.001) INF - TAR KEPT 0 EXISTING FILES
10:28:35 (905.001) INF - TAR PARTIALLY RESTORED 0 FILES

10:28:35 (905.001) Status of restore from image created Sun Feb 21 09:07:17 2010 = the requested operation was successfully completed

10:28:36 (905.xxx) INF - Status = the requested operation was successfully completed.

~nia
nia
Forum Founder
 
Posts: 273
Joined: Sat Dec 12, 2009 12:51 pm
Location: USA

Re: Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

Postby prejdarov » Thu Apr 15, 2010 4:48 pm

Any ideas why mhvtl is not working with NetBackup 6.5.0, or I am wrong. It took me 2 days testing (not only iscsi, but local installed mhvtl) and nothing. Finally decided that I need to go for 6.5.5 and everything went green with the starting of the services...... ? The host is SLES 11 x64. I have another host with Solaris 10 x64 and again NetBackup 6.5.0. Will upgrade also and if it go green, will officially claim mhvtl not working on 6.5.0 :)
prejdarov
Registered
 
Posts: 7
Joined: Fri Feb 12, 2010 11:48 am

Re: Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

Postby root » Thu Apr 15, 2010 8:04 pm

it work with
Symantec NetBackup.
5.1 (Recommend 5.1MP4 minimum) 
6.0 
6.5.x 
7.0
Supports SCSI Persistent Reservation 
Encryption via KMS (NetBackup 6.5.2 and later)
Note: All mhvtl code development is tested using NetBackup


BTW: Are you using Encryption ? it says, it needs 6.5.2 or higher for that, other than that, it should work fine as All mhvtl code development is tested using NetBackup.

What problems have you encountered ?
Root
Forum Moderator
User avatar
root
Forum Global Moderator
 
Posts: 45
Joined: Sun Mar 28, 2010 3:11 pm

Re: Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

Postby prejdarov » Fri Apr 16, 2010 5:43 am

No, no encryption. The strange is that scan -tape returns only passthru device files and for non-rewind returns "-". I was not able to fix it and I think this shows the problem. Even the Device Wizard says the drives have limitations, but none were listed in the details. As I said everything just worked after 6.5.5 upgrade.

Updated mappings to the latest edition before upgrade - still nothing.
prejdarov
Registered
 
Posts: 7
Joined: Fri Feb 12, 2010 11:48 am

Re: Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

Postby rami766 » Fri Apr 16, 2010 9:29 am

Have you tested with different Library or drive emulation ?
Rami
rami766
Member
 
Posts: 42
Joined: Sat Aug 14, 2010 12:04 am

Re: Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

Postby prejdarov » Fri Apr 16, 2010 10:48 am

T10000B and default ULT3850. I don't think that it is in the drive emulation. Also I don't think that this is that important. It works fine with 6.5.5 and 6.5 is quite old, but felt I must mention it on the forum.
prejdarov
Registered
 
Posts: 7
Joined: Fri Feb 12, 2010 11:48 am

Re: Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

Postby rami766 » Fri Apr 16, 2010 2:01 pm

I don't think that this is that important. It works fine with 6.5.5 and 6.5 is quite old


I agree .. 6.5.0 was the initial GA release anyway, so who knows who's fault it is NBU or MHVTL :lol:
Rami
rami766
Member
 
Posts: 42
Joined: Sat Aug 14, 2010 12:04 am

Re: Success: NetBackup 6.5.5 -(mhvtl-0.18-2) - via iSCSI

Postby markh794 » Thu May 06, 2010 6:16 am

If you review the NetBackup h/w & OS compatibility guides, you will see SLES 11 is not supported as master/media server with NetBackup 6.5.

In fact, there is a change in /sys layout that breaks the way NetBackup probes and detects devices.

NetBackup 7.0 is the officially supported version for SLES 11.

FWIW: EMC NetWorker also has problems with later kernels with this change in /sys format. I don't know what versions work / don't work.

And sorry, I can't recall the exact change in /sys.

Cheers
Mark
markh794
MHVTL - Developer
 
Posts: 101
Joined: Sat Feb 20, 2010 6:30 pm
Location: Sydney, Australia